Kezdőoldal

A zenekar tagjai

Vörös Viktor - gitár, vokál

Hevesi János - ének

Major János - basszusgitár

Tóth Tibor - dob

Major János Hevesi János Vörös Viktor Tóth Tibor
A tagokról szóló rész elolvasásához kattints a tag nevére!

Az Exon zenekar története

Az Exon 1983 nyarán alakult egy Mindszent nevű kisvárosban, Csongrád megyében. Az első felállás a következő volt: Suti László (dob), Hevesi János (ének), Csatlós Lajos (basszusgitár), Korom Ferenc (gitár). 1984. januártól Major János lett a basszusgitáros. 1984 végén egy hosszabb szünet következett a zenekar életében. Közben volt aki más zenekarokban játszott, volt aki teljesen abbahagyta a zenélést. 2002 tavaszán újra alakult az Exon! Egy új zenésszel (Ludányi Mihály - szájharmonika) megerősödve, 2002 nyarán kezdtünk el újra aktívan játszani. Azóta megy a blues és rock & roll... 2004 közepén csatlakozott Vörös Viktor (gitár), aki ambíciózus gitárjátékával új lendületet hozott és rövid idő alatt meghatározó taggá vált!

Főleg Dél-Magyarországon lépünk fel, de elég sok meghívást kapunk az ország távolabbi településeire is. Szokták azt is mondani többen, hogy Dél-Magyarország legjobb és talán leghitelesebb Hobo Blues Band „tribute” zenekara vagyunk, de ez nem teljesen fedi a valóságot, hiszen a műsorunkban játszunk néhány saját számot is. 2006. januárban elkészült a 8 számot tartalmazó Demo 2006 CD. Erről a Csavargó vagyok elhangzott a Petőfi rádió Blues című műsorában is. 2007 óta rendszeresen feltűnt a zenekar a szentesi CivilTV-ben és több kisebb helyi és internetes rádió műsorában. 2008 nyár végén Ludányi Misi abbahagyta a zenélést, de azóta is nagyon jóban vagyunk és sokszor fellép velünk vendégként. Korom Ferenc váratlanul kilépett. Vele azóta kicsit halvány a kapcsolatunk. Ez van - mit lehet tenni? Az élet megy tovább!

A megmaradt tagok közös döntése: csináljuk tovább Exon néven és így alakult ki a Vörös Viktor (gitár), Major János (basszusgitár), Suti László (dob), Hevesi János (ének) felállás. 2009 június közepén csatlakozott a zenekarhoz Horváth Zoltán (gitár), de fél év után elváltak az útjaink. Jó viszonyban vagyunk vele azóta is és nagyon örülünk a Dungaree zenekarban eddig elért sikereinek!

2014. május 10. óta már hivatalosan is 5 tagú lett az Exon! Csatlakozott a zenekarhoz Gajda Mihály, aki billentyűs hangszereken játszik. A zenei stílus természetesen változatlan maradt, de az új hangszer belépésével még színesebbé vált a műsor...

2015. március 08-án Suti László (dob) 13 év közös zenélés után kilépett. A váratlan távozás miatti bizonytalanságból pár nap alatt összekaptuk magunkat és gyorsan találtunk is olyan dobost aki már az első próbán bizonyította, hogy nálunk van a helye: 2015. március 15-től az Exon új dobosa: Tóth Tibor.

Az élet úgy hozta, hogy Tóth Tibi munka és magánéleti okok miatt 2016. elején elköltözött Budapestre. Az élet ugyebár ettől még nem áll meg, csak kicsit bonyolultabb lett. Szerencsére Tibi ajánlott egy dobost, és így találkoztunk R. Nagy Zoltánnal, aki fiatal kora ellenére (na jó... csak hozzánk képest az) nagyon rutinos és sokoldalú zenész. Az első hetekben még úgy tűnt, csak vendég lesz, de 1-2 közös koncert után úgy döntöttünk: legyen ő is a zenekar állandó tagja! Természetesen Tibi is maradt és koncertezik velünk amikor tud. Hát így lett 2 dobosunk 2016. áprilistól.

3 év közös zenélés után Gajda Mihály a megszaporodott munkahelyi elfoglaltságai miatt már nem tud a saját elvárásainak megfelelő szinten részt venni az Exon életében. 2017. január 15-én meghozta a döntését: kilép a zenekarból. Ezzel megint lezárult egy szakasz, de a lendületünk nem tört meg és csináltuk a dolgainkat tovább. 2017. novemberben R. Nagy Zoltán csatlakozott a Five More Minutes zenekarhoz, így megint 4-en maradtunk.

2018-2019... talán az eddigi legjobb éveink minden tekintetben! Jó a hangulat zenekaron belül és a koncerteken. Élvezzük az egészet!

2020 legeleje óta abszurd idők járnak felénk is a Covid-19 miatt! Az elmúlt 2 évünkre a "küzdünk, mint disznó a jégen" hasonlat a legpontosabb leírás. Hullámvasút, jó és rossz időszakok, bizonytalanság, tervezhetetlenség. Reméljük egyenesbe rázódnak a dolgok belátható időn belül. Bízzunk benne, mást nem tudunk csinálni úgysem. Még élünk!

2023. április 11. Az Exon befejezte a működését. Ennyi volt benne.
Köszönjük mindenkinek az elmúlt 21 évet!

Az oldalt készítették az Exon zenekar kiváló dolgozói.
Copyright © 2002 - 2023